Een babyshower organiseren: waar moet je aan denken?

Een goede vriendin van je is zwanger en moet binnenkort al bevallen. Voor haar kindje ter wereld komt, wil je een babyshower voor haar organiseren. Heb je nog nooit een babyshower georganiseerd, dan kan het best lastig zijn om een geslaagd babyfeestje op touw te zetten. Wij helpen je graag een leuke babyshower te organiseren, door in dit artikel enkele dingen op te sommen die je niet mag vergeten als je een babyshower organiseert.

 

Denk aan de drankjes en snacks

Een babyshower is een feestje en dit betekent dat er ook drankjes en snacks geserveerd worden. Vraag jezelf eerst af wat voor drankjes je wil serveren. Jouw zwangere vriendin mag niet drinken (voor haar koop je een lekker alcoholvrij drankje), maar de rest van het gezelschap wil misschien wel een glas champagne of een glas wijn. Zet minimaal drie drankjes op je lijstje die je wil serveren op de babyshower, zodat er wat keuze is.

Verder denk je na over de snacks die je tijdens de babyshower wil serveren. Je kunt een taart kopen voor het feestje, maar naast de taart heb je nog wat kleinere snacks nodig. De babyshower duurt namelijk wel enkele uren en je wil niet dat mensen honger krijgen. Wij raden je aan geboorte snoep te kopen voor de babyshower, zodat de snacks van het feestje helemaal bij het thema passen. Weet je niet of je vriendin een jongetje of een meisje krijgt? Dan koop je geboorte snoep voor jongens en meisjes.

 

Zorg voor gezellige decoratie

Een feestje heeft niet alleen lekkere drankjes en hapjes nodig, maar ook mooie decoratie. Koop speciale babyshower decoratie en je creëert een gezellige sfeer in de ruimte. Hang ook een paar slingers en ballonnen op, zodat de ruimte lekker feestelijk wordt. Zeker als de ruimte van de babyshower erg ruim is, is feestelijke decoratie erg belangrijk. Je kunt beter iets te veel decoratie kopen, dan dat de ruimte van de babyshower er wat kaal en saai uit ziet.

 

Vergeet de uitnodigingen niet

Als je geen uitnodigingen verstuurt, weet natuurlijk niemand dat je een babyshower organiseert. Vergeet daarom zeker de uitnodigingen niet te versturen. Je kunt de uitnodigingen voor de babyshower digitaal versturen, maar het is eigenlijk leuker om de uitnodigingen op papier te versturen. Tip: weet je vriendin niet dat je voor haar een babyshower organiseert? Zet dit dan duidelijk op de uitnodiging, zodat andere vriendinnen jouw geheim niet aan haar verklappen.

 

Als je de uitnodigingen hebt verstuurd, hoef je alleen nog een list te verzinnen om jouw vriendin op de juiste dag mee te kunnen nemen. Je kunt bijvoorbeeld een gezellige lunch met haar plannen, maar je kunt ook zeggen dat je een dagje wil winkelen of een kopje koffie met haar wil drinken. Het maakt niet uit wat voor activiteit je verzint, als ze maar toehapt en met je mee gaat op de dag van de babyshower.
Stappenplan: zo organiseer je een babyshower

Wil jij een babyshower organiseren voor een zwangere vriendin, maar heb je geen idee hoe je dit moet doen? Dan kunnen wij je helpen. In dit artikel beschrijven we de stappen die je moet volgen om een geslaagde babyshower te organiseren, waar jouw vriendin je gegarandeerd eeuwig dankbaar voor is. Door de stappen in dit artikel te volgen, weet je zeker dat je een leuk feestje organiseert.

 

Stap 1: plan een datum en bedenk een goede locatie

Het organiseren van de babyshower begint bij het plannen van een datum. Kies een datum die niet te ver in de toekomst ligt, zodat je vriendin niet hoogzwanger is tijdens haar babyshower. Hoogzwangere vrouwen hebben namelijk meer zwangerschapsklachten en als jouw vriendin hier ook last van krijgt, kan ze minder van de babyshower genieten.

 

Heb je een goede datum bedacht, dan bedenk je een locatie voor het feestje. Je kunt de babyshower bij iemand thuis organiseren, maar je kunt het feestje ook in een restaurant of gezellige café geven. Vraag jezelf af wat jouw vriendin het leukst zou vinden en leg deze locatie vast.

 

Stap 2: verstuur de uitnodigingen op tijd

Als je een datum hebt bedacht voor de babyshower, kun je uitnodigingen gaan versturen. Wil je dat de babyshower een geheim blijft voor jouw zwangere vriendin? Zet dit dan op de uitnodigingen, zodat de genodigden weten dat de babyshower een geheim is. Zo voorkom je dat iemand de verrassing van de babyshower per ongeluk aan je vriendin verklapt.

Verstuur de uitnodigingen van de babyshower minimaal twee weken voor het feestje, zodat de genodigden hier rekening mee kunnen houden in hun planning. Het is natuurlijk wel leuk als er zo veel mogelijk mensen kunnen komen.

 

Stap 3: koop babyshower decoratie

Zijn de uitnodigingen verstuurd, dan kun je je bezig houden met de invulling van het feest. Je koopt bijvoorbeeld babyshower decoratie, zodat de locatie van de babyshower er gezellig en feestelijk uit ziet. Zeker als je de babyshower in een vrij grote ruimte geeft, heb je veel decoratie nodig. Je wil namelijk niet dat de feestruimte er kaal en saai uit komt te zien.

 

Stap 4: zorg voor de catering

Na het kopen van de babyshower decoratie, ga je nadenken over de drankjes en hapjes die je op de babyshower wil serveren. Geef je de babyshower in een restaurant of café, dan kun je afspraken maken over de drankjes en hapjes. Eventueel koop je zelf nog wat geboorte chocolade, zodat jullie in stijl kunnen snoepen op de babyshower. Organiseer je de babyshower bij iemand thuis, dan moet je de catering helemaal zelf regelen. Schrijf op hoeveel mensen er (ongeveer) komen, bedenk welke drankjes je wil serveren en ga naar de winkel om deze drankjes en enkele hapjes in huis te halen. Ook in dit geval kun je geboortelekkers bestellen, zodat je wat lekkers kunt serveren dat helemaal bij het thema van het feestje past.